Home

 

 De site van Theo Visser

is tijdelijk

under construction 

 

Biografie

Op 16 juli 1970 wordt in een dorpje, onder de rook van Rotterdam, Theo Visser als oudste zoon geboren. Na de middelbare school besloot Theo om economie te gaan studeren in Utrecht. Daar kreeg hij een krachtige ontmoeting met God die ervoor zorgde dat hij switchde van studierichting en theologie ging studeren.

Na de dag waarop hij trouwde met zijn Rieneke, ging dit kersverse stel wonen in een oude boerderij in Bodegraven. Samen werkten ze voor stichting Gave. Een stichting die christen bewust maakt van de Bijbelse roeping om de vreemdeling gastvrij te ontvangen. Zo leerde Theo vele verschillende culturen van dichtbij kennen.

Het werd zijn verlangen om in kerken deze veelkleurigheid terug te zien en zo stonden hij en zijn vrouw aan de wieg van ICF Rotterdam. Na ca 5 jaar was het tijd om alle geleerde lessen in interculturele kerk planting te delen met de rest van Nederland. Stichting ICP (intercultural church plants) network werd opgericht. Na het overdragen van ICF Rotterdam kon pionier Theo niet stil blijven zitten, een nieuwe kerkplant in Rotterdam zag het licht in 2013: LEEF! Een nieuwe vorm van kerkzijn waarbij geen concessie over de boodschap worden gedaan.

Ook ICP werd overgedragen zodat Theo zijn vleugels wijder kon uitslaan. Op dit moment is Theo netwerkleider van ICP Europe een stichting die in vele landen in Europa netwerken opzet die interculturele kerkplanting als speerpunt hebben.

Rieneke heeft zich in de jaren gespecialiseerd in interculturele aanbiddingsmuziek en ook zij slaat, naast Theo, haar vleugels uit over Europa. Ga voor meer info over dit mooie werk naar de website van Songs2Serve.

Roeping

 

"Heer, laat me leven, ik ben er nog niet klaar voor om U te ontmoeten!" dat zijn de gedachten, noodkreet van Theo als hij als 13 jarige jongen een ernstig ongeluk krijgt. De jaren erna ervaart hij als zoektocht: hoe zit het precies met God en met zonde en hoe werkt genade precies? Tijdens zijn studietijd krijgt hij een krachtige aanraking van God als hij het naar Hem uitroept in zijn teleurstelling over het leven. Daarmee legt God naast de enorme bevrijding ook een 'last' op Theo's hart. Dit hart klopt sindsdien voor de verloren mensen, voor de zoekende, dwalende medemens. Om ze te vertellen dat er redding  en bevrijding is. Evangelist pur sang.

 

Met geestelijke ogen beziet hij de kerk en ontdekt de discrepantie tussen wat er in Openbaringen staat over alle volken en alle natiĆ«n die samen God aanbidden en wat hij ziet in de traditionele Nederlandse kerken. 

 

God legt een diep verlangen in zijn hart om de vele culturen die in de straten van Rotterdam en in vele andere grote steden van Europa wonen samen te brengen tot glorie van Zijn naam.

Op velerlei wijzen en manieren draagt Theo deze boodschap uit. Waarbij hij altijd op zoek is naar dit ene: de verloren mens bij Jezus brengen. 

 

Meer over de missie en hoe Theo dat momenteel in praktijk brengt kun je vinden op de website van ICP Europe